הגלריה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
 
[[תמונה:Beeri_Galery.jpg|left|80px]]
 
[[תמונה:Beeri_Galery.jpg|left|80px]]
  +
==בוגרי מגמת האמנות של נופי הבשור 2012==
==אורן בן מורה: ״קירות קטיפה״ ויריב ספיבק: ״כפר סבא״==
 
 
[[תמונה:Oren_B.jpg|thumb|300px|אורן בן מורה: קירות קטיפה]]
 
[[תמונה:Oren_B.jpg|thumb|300px|אורן בן מורה: קירות קטיפה]]
   
'''2.6.2012'''
+
'''30.6.2012'''
   
  +
בשבת ה-30.6 תפתח בגלריה בבארי כמיטב המסורת תערוכת בוגרי מגמת האמנות של נופי הבשור. עבודותיהם של בוגרי המגמה, בני 17-18, עוסקות בנושאים מגוונים, פנים אמנותיים, חברתיים ולעיתים פוליטיים.
תערוכה משותפת לציירת '''אורן בן מורה''' ולאמן הוידיאו '''יריב ספיבק''' תפתח בשבת ה-2.6 בגלריה בבארי.
 
  +
העבודה של טל סימון, שנבחרה לייצג את האמנות הצעירה בארץ בתערוכה בטוקיו, מורכבת משנים עשר ציורי דיוקנאות של ילדים, המצוירים בעפרון, רישום בגודל קטן ואינטימי. בעבודתו בוחר טל את הילדים מהאינטרנט, מחפש את הדמויות הכי מתוקות והכי יפות ויוצר מניפולציה עליהן, על ידי שינוי ההבעה לכועסת, בוחנת, מאוכזבת, ואפילו משוגעת ופסיכוטית. נוצר ניגוד חריף בין האופן שבו מצטיירת בעיננו הילדות כסמל לתמימות וליופי, לרכות ולפגיעות, לבין המורכבות של הדמויות אותן הוא יוצר כשהעיוות והחולניות חושפות את הצד האפל של דמות הילד ואת האופן בו הוא רואה את עולם המבוגרים.
'''אורן בן מורה''', בת נירים ובוגרת מגמת האמנות במעלה הבשור, בוגרת המדרשה לאמנות 2008, תציג את התערוכה "'''קירות קטיפה'''" .<br/>
 
  +
גם נועה גיגי מציגה על הקיר ציורי ילדים. ציורים באקריליק על קרטון, של ילדים ממדינות העולם השלישי, בגדלים שונים היוצרים יחידה אחת. הציורים כולם מצוירים בשחור- לבן ואפורים, כניסיון למחוק את צבע העור הכהה, כמרכיב של גזע. הם נושאים סממנים של תרבות שבעין מערבית נחשבת לתרבות נכשלת ובלתי מפותחת. המבט בולט בציורים, הלבן של העין בוהק מתוך האפורים ויוצר דיאלוג עם הצופה.
בתערוכה זו מציגה בן מורה מקבץ ציורים של חללי פנים שצוירו במהלך שלוש השנים האחרונות.
 
  +
עמית ברמק מציג צילום על גבי יריעה גדולה שבא לתעד את עבודת הקיר שיצר בסדנה ברוחב 6 מטרים. בעבודה מצוירת להקת זאבים מאיימים משחרים לטרף, בתוך יער אינסופי. הציור עשוי מפחם סינטטי בגווני אפור ושחור, רק עיני הזאבים באדום שנדמה חולני ומטורף. הצופה הניצב מול העבודה מותקף על ידי הזאבים, השועטים לקראתו, סומרים שיערותיהם וחושפים את שיניהם.
אלו ציורים גדולי מימדים העשויים בצבעי שמן וגירי שמן פסטל על נייר, המאופיינים בזוהר ובצבעוניות אינטנסיבית, המתארים סביבות מגורים דוממות עשויות משטחי צבע דחוסים ואטומים.
 
  +
יובל דבוש מציגה סדרה של 5 ציורים בצבעי אקריליק אפורים, בהם מוצגות דוגמניות בתנוחות מפתות, כשאביזר הנמצא בידיהן צבוע באדום. בעבודתה מותחת יובל ביקורת על החברה שהופכת את האישה לאובייקט מיני , וכלפי הנשים שמשתפות עם זה פעולה, כמוה.
השם "קירות קטיפה" מתייחס לקירות המצוירים בשכבות של פנדה שיוצרות מרקם פרוותי כמו של קטיפה. השם מתקשר גם לנושא של חללי הפנים הבורגנים ברובם, שהם למעשה תפאורה ולתאורה הדרמטית ששוררת בהם. בציוריה מנסה בן מורה לתפוס רגע חמקמק שיש בו מן החדירה לאינטימיות של האחר. החללים הדוממים, לרוב ריקים מאדם, שהצבע השחור שולט בהם, מנכיחים תודעה של מוות שמבליחה ללא אזהרה לתוך חיינו באופן שקשה להתעלם ממנו.<br/>
 
  +
של חכים מציג מיצב של עשרות קופסאות קרטון שבתוכן דגמים שטוחים, סילואטות של עיר גדולה, עם גורדי שחקים. השימוש שלו בחומר הזול של הקרטון מבטל את התחושה הנקייה הארכיטקטונית, מחמם את העבודה, שנדמית כמשאלה של אמן כפרי מהפריפריה , ערגה לחיי הכרך הסואנים.
[[תמונה:Yariv_S.jpg|thumb|300px|יריב ספיבק: כפר סבא]]
 
  +
עוד מציגים: ירון גלברד – דמות מגבס של טניסאי כשהוא ניצב בתנוחה הירואית וחובט בכדור, עדי גד- עוגות שוקולד קטנות על הרצפה כשעליהן מטפסות נמלים, עבודה הנוגעת בקו הגבול שבין היפה והמפתה לבין הדוחה, אורן כהן – שבונה כמחווה לתומרקין פסל מחאה כנגד מוסד בית הספר, אימי לב- מפסלת בגבס נערה עומדת, הצבועה כעץ ששורשיו נטועים באדמה. הפסל נדמה כלקוח מתוך סיפור פנטסטי אודות פיות ומכשפות. גם קידר ברכה, המציגה בית מניטורי ועצים השטים בתוך גיגית פלסטיק ורודה של תינוק עוסקת במשאלה כמוסה להתגשמות חלום. יונתן מלכי מפסל נמרים טורפים ואיילות נפחדות, הכל בחוט ברזל דק, כמו רישום וירטואוזי בחלל.
במקביל לציוריה של אורן בן מורה, מציג בחדר ההקרנה אמן הוידיאו '''יריב ספיבק''', בוגר התואר השני בבצלאל. בעבודתו "'''כפר סבא'''" הוא מפרק לגורמים את העיר המנומנמת: מצלמתו קולטת חדרי מדרגות ריקים, כניסות לבנינים, צמחיית נוי בפנים ובחוץ, חלונות לחדרי מגורים המהבהבים באור כחלחל.<br/>
 
  +
כל אלו הם פרי העבודה בסדנת האמנות ב"נופי הבשור" והקהל מוזמן לבוא ולהנות מהכישרונות של דור העתיד שלנו.
העבודה של יריב ספיבק מטפלת באופן פורמליסטי בדימוי של עיר הולדתו. מעל החללים המנוכרים מאיר הירח את אורו באופן שווה: על גופי התאורה היפים, על המרכז המסחרי, על הילדים המעשנים בפארק.<br/>
 
  +
.
עבודותיהם של אורן ושל יריב עוסקות במקומות, בחללי פנים וחוץ, ששוררת בהם אווירה שקטה ומאיימת, כמעט ללא נוכחות אדם. מעין הצצה של זר הפולש למתחמי תרבות ומגורים אלו ומביט בהם מבחוץ.
 
   
 
זיוה ילין – אוצרת הגלריה בבארי
 
זיוה ילין – אוצרת הגלריה בבארי

גרסה מ־07:23, 29 ביוני 2012

Beeri Galery.jpg

בוגרי מגמת האמנות של נופי הבשור 2012

אורן בן מורה: קירות קטיפה

30.6.2012

בשבת ה-30.6 תפתח בגלריה בבארי כמיטב המסורת תערוכת בוגרי מגמת האמנות של נופי הבשור. עבודותיהם של בוגרי המגמה, בני 17-18, עוסקות בנושאים מגוונים, פנים אמנותיים, חברתיים ולעיתים פוליטיים. העבודה של טל סימון, שנבחרה לייצג את האמנות הצעירה בארץ בתערוכה בטוקיו, מורכבת משנים עשר ציורי דיוקנאות של ילדים, המצוירים בעפרון, רישום בגודל קטן ואינטימי. בעבודתו בוחר טל את הילדים מהאינטרנט, מחפש את הדמויות הכי מתוקות והכי יפות ויוצר מניפולציה עליהן, על ידי שינוי ההבעה לכועסת, בוחנת, מאוכזבת, ואפילו משוגעת ופסיכוטית. נוצר ניגוד חריף בין האופן שבו מצטיירת בעיננו הילדות כסמל לתמימות וליופי, לרכות ולפגיעות, לבין המורכבות של הדמויות אותן הוא יוצר כשהעיוות והחולניות חושפות את הצד האפל של דמות הילד ואת האופן בו הוא רואה את עולם המבוגרים. גם נועה גיגי מציגה על הקיר ציורי ילדים. ציורים באקריליק על קרטון, של ילדים ממדינות העולם השלישי, בגדלים שונים היוצרים יחידה אחת. הציורים כולם מצוירים בשחור- לבן ואפורים, כניסיון למחוק את צבע העור הכהה, כמרכיב של גזע. הם נושאים סממנים של תרבות שבעין מערבית נחשבת לתרבות נכשלת ובלתי מפותחת. המבט בולט בציורים, הלבן של העין בוהק מתוך האפורים ויוצר דיאלוג עם הצופה. עמית ברמק מציג צילום על גבי יריעה גדולה שבא לתעד את עבודת הקיר שיצר בסדנה ברוחב 6 מטרים. בעבודה מצוירת להקת זאבים מאיימים משחרים לטרף, בתוך יער אינסופי. הציור עשוי מפחם סינטטי בגווני אפור ושחור, רק עיני הזאבים באדום שנדמה חולני ומטורף. הצופה הניצב מול העבודה מותקף על ידי הזאבים, השועטים לקראתו, סומרים שיערותיהם וחושפים את שיניהם. יובל דבוש מציגה סדרה של 5 ציורים בצבעי אקריליק אפורים, בהם מוצגות דוגמניות בתנוחות מפתות, כשאביזר הנמצא בידיהן צבוע באדום. בעבודתה מותחת יובל ביקורת על החברה שהופכת את האישה לאובייקט מיני , וכלפי הנשים שמשתפות עם זה פעולה, כמוה. של חכים מציג מיצב של עשרות קופסאות קרטון שבתוכן דגמים שטוחים, סילואטות של עיר גדולה, עם גורדי שחקים. השימוש שלו בחומר הזול של הקרטון מבטל את התחושה הנקייה הארכיטקטונית, מחמם את העבודה, שנדמית כמשאלה של אמן כפרי מהפריפריה , ערגה לחיי הכרך הסואנים. עוד מציגים: ירון גלברד – דמות מגבס של טניסאי כשהוא ניצב בתנוחה הירואית וחובט בכדור, עדי גד- עוגות שוקולד קטנות על הרצפה כשעליהן מטפסות נמלים, עבודה הנוגעת בקו הגבול שבין היפה והמפתה לבין הדוחה, אורן כהן – שבונה כמחווה לתומרקין פסל מחאה כנגד מוסד בית הספר, אימי לב- מפסלת בגבס נערה עומדת, הצבועה כעץ ששורשיו נטועים באדמה. הפסל נדמה כלקוח מתוך סיפור פנטסטי אודות פיות ומכשפות. גם קידר ברכה, המציגה בית מניטורי ועצים השטים בתוך גיגית פלסטיק ורודה של תינוק עוסקת במשאלה כמוסה להתגשמות חלום. יונתן מלכי מפסל נמרים טורפים ואיילות נפחדות, הכל בחוט ברזל דק, כמו רישום וירטואוזי בחלל. כל אלו הם פרי העבודה בסדנת האמנות ב"נופי הבשור" והקהל מוזמן לבוא ולהנות מהכישרונות של דור העתיד שלנו. .

זיוה ילין – אוצרת הגלריה בבארי

פתיחה חגיגית תערך בשבת ה-2.6 מהשעה 11:30.
שיח גלריה בהשתתפות האמניo יתקיים בשעה 13:30.
שעות פתיחת הגלריה: חמישי - 17:00-19:00,
שישי - 9:00-13:00, 19:30-20:30, שבת - 11:30-14:30.
או בתיאום מראש עם האוצרת זיוה ילין 054-7918049, gallerybeeri@gmail.com


תערוכות בעבר

2008


2009


2010


2011

2012

ראו גם