מים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''מים''' - עם העליה להתיישבות, הובילו את המים מבארות יצחק לנחאביר, בחביות על גבי עגלה רתומה לפרד. לאח...)
 
שורה 1: שורה 1:
'''מים''' - עם העליה להתיישבות, הובילו את המים מ[[בארות יצחק]] ל[[נחאביר]], בחביות על גבי עגלה רתומה לפרד. לאחר מכן הובילו את המים (באותה שיטה) מהבאר של ה[[שייח' עלי]] (ע"ע). בשלב נוסף נרכשה משאית "פורד" ישנה, העמיסו עליה מיכל של 4 מ"ק והובילו מים מיד–מרדכי, לשתיה ולהשקיית השתילים ב[[יעור]] (ע"ע). באוגוסט 1947 נסתיימה הנחת קו המים הראשון ("6), שהוביל מים מניר–עם לנחאביר. עם המעבר לבארי החדשה, החלו בהנחת [[קו המים ירקון–נגב]] (ע"ע), שחובר לאחר מכן ל[[המוביל הארצי|מוביל הארצי]] (ע"ע). ב–1982 נבנה בנחל גרר [[המאגר|מאגר]] (ע"ע) וב–1984, נחנכה [[באר מים מליחים]] (ע"ע), בחלקה צפונית של שטחי בארי. ס"ה כמות המים העומדת לרשות בארי בשנה כ–3,550,000 מ"ק.
+
'''מים''' - עם העליה להתיישבות, הובילו את המים מ[[בארות יצחק]] ל[[נחאביר]], בחביות על גבי עגלה רתומה לפרד. לאחר מכן הובילו את המים (באותה שיטה) מהבאר של ה[[שייח' עלי]] (ע"ע). בשלב נוסף נרכשה משאית "פורד" ישנה, העמיסו עליה מיכל של 4 מ"ק והובילו מים מיד–מרדכי, לשתיה ולהשקיית השתילים ב[[יעור]] (ע"ע). באוגוסט 1947 נסתיימה הנחת קו המים הראשון ("6), שהוביל מים מניר–עם לנחאביר. עם המעבר לבארי החדשה, החלו בהנחת [[קו המים ירקון–נגב]] (ע"ע), שחובר לאחר מכן ל[[המוביל הארצי|מוביל הארצי]] (ע"ע). ב–1982 נבנה בנחל גרר [[המאגר|מאגר]] (ע"ע) וב–1984, נחנכה באר [[מים מליחים]] (ע"ע), בחלקה צפונית של שטחי בארי. ס"ה כמות המים העומדת לרשות בארי בשנה כ–3,550,000 מ"ק.
   
 
[[קטגוריה:מ]]
 
[[קטגוריה:מ]]

גרסה מ־11:21, 16 במאי 2007

מים - עם העליה להתיישבות, הובילו את המים מבארות יצחק לנחאביר, בחביות על גבי עגלה רתומה לפרד. לאחר מכן הובילו את המים (באותה שיטה) מהבאר של השייח' עלי (ע"ע). בשלב נוסף נרכשה משאית "פורד" ישנה, העמיסו עליה מיכל של 4 מ"ק והובילו מים מיד–מרדכי, לשתיה ולהשקיית השתילים ביעור (ע"ע). באוגוסט 1947 נסתיימה הנחת קו המים הראשון ("6), שהוביל מים מניר–עם לנחאביר. עם המעבר לבארי החדשה, החלו בהנחת קו המים ירקון–נגב (ע"ע), שחובר לאחר מכן למוביל הארצי (ע"ע). ב–1982 נבנה בנחל גרר מאגר (ע"ע) וב–1984, נחנכה באר מים מליחים (ע"ע), בחלקה צפונית של שטחי בארי. ס"ה כמות המים העומדת לרשות בארי בשנה כ–3,550,000 מ"ק.