כביש סעד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''כביש סעד''' - עם הנחת קו המים "6 מניר–עם לסעד, בארי ונירים, הוכשרה דרך עפר, שחיברה את כביש ניר–עם - עזה ל...)
 
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
'''כביש סעד''' - עם הנחת קו המים "6 מניר–עם לסעד, בארי ונירים, הוכשרה דרך עפר, שחיברה את כביש ניר–עם - עזה לכביש עזה - באר–שבע. בדרך זו נסעו המשאיות שהובילו את הצינורות. במלחמת העצמאות קישרה הדרך בין ניר–עם (שבה היתה מפקדת הנגב) ובין הישובים בנגב המערבי ובאותה דרך ירדה חטיבת "יפתח" לנגב. חורף 1948 היה גשום מאוד והדרך בוצית, רק מכוניות עם הנעה קידמית, או טרקטורים, יכלו לעבור בה. כשחטיבת "הראל" ירדה לנגב, בנו מספר גשרונים לאורך הדרך, וקבוצת בנאים, שגויסה מבארי, השתתפה בבנייתם. לימים נסלל בתוואי הזה כביש, הנקרא עד היום - "כביש סעד".
+
'''כביש סעד''' - עם הנחת [[קו המים מניר-עם|קו המים]] "6 מניר–עם לסעד, בארי ונירים, הוכשרה דרך עפר, שחיברה את כביש ניר–עם - עזה לכביש עזה - באר–שבע. בדרך זו נסעו המשאיות שהובילו את הצינורות. ב[[מלחמת העצמאות]] קישרה הדרך בין ניר–עם (שבה היתה מפקדת הנגב) ובין הישובים בנגב המערבי ובאותה דרך ירדה חטיבת "יפתח" לנגב. חורף 1948 היה גשום מאוד והדרך בוצית, רק מכוניות עם הנעה קידמית, או טרקטורים, יכלו לעבור בה. כשחטיבת "הראל" ירדה לנגב, בנו מספר גשרונים לאורך הדרך, וקבוצת בנאים, שגויסה מבארי, השתתפה בבנייתם. לימים נסלל בתוואי הזה כביש, הנקרא עד היום - "כביש סעד".
   
 
[[קטגוריה:כ]]
 
[[קטגוריה:כ]]

גרסה אחרונה מ־05:43, 25 במאי 2007

כביש סעד - עם הנחת קו המים "6 מניר–עם לסעד, בארי ונירים, הוכשרה דרך עפר, שחיברה את כביש ניר–עם - עזה לכביש עזה - באר–שבע. בדרך זו נסעו המשאיות שהובילו את הצינורות. במלחמת העצמאות קישרה הדרך בין ניר–עם (שבה היתה מפקדת הנגב) ובין הישובים בנגב המערבי ובאותה דרך ירדה חטיבת "יפתח" לנגב. חורף 1948 היה גשום מאוד והדרך בוצית, רק מכוניות עם הנעה קידמית, או טרקטורים, יכלו לעבור בה. כשחטיבת "הראל" ירדה לנגב, בנו מספר גשרונים לאורך הדרך, וקבוצת בנאים, שגויסה מבארי, השתתפה בבנייתם. לימים נסלל בתוואי הזה כביש, הנקרא עד היום - "כביש סעד".