יום העצמאות בבארי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''יום העצמאות בבארי''' - מתחילת שנות ה–50 חגגו את יום העצמאות בבארי סביב מדורות, עם העלאת זכרונות ממלחמת ...)
 
 
(4 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
  +
[[תמונה:Yom Atzmaut Zikukim.jpg|460px|thumb|זיקוקים ביום העצמאות. הילדים: "איזה יופי!!! זה האחרון?!". הגדולים: "איזה יופי, כמה זה עלה?!"]]
'''יום העצמאות בבארי''' - מתחילת שנות ה–50 חגגו את יום העצמאות בבארי סביב מדורות, עם העלאת זכרונות ממלחמת העצמאות. יחד עם כל בית ישראל עולים לבית העלמין, ביום שלפני החג, להתייחד עם זכרם של חללי מלחמות ישראל. מדי פעם היו נוסעים ביום העצמאות לחזות במצעדי צה"ל, החל מהמצעד הראשון בת"א ("המצעד שלא צעד") דרך המצעד שנערך לראשונה בב"ש ב–1964 ועד המצעד שלאחר מלחמת ששת הימים בירושלים. ב–1956 הוקדש יום העצמאות לעבודה בביצורים. מראשית שנות ה–60 חוגגים את יום העצמאות בבארי בחדר–האכילה עם מסכת חג, הופעות מחול, שירה וארוחה חגיגית. בסיום - זיקוקין דינור ורונדו של כל הציבור. ב–1967 השתתפה [[מקהלת בארי]] בהדלקת המשואות בירושלים ונציג בארי השתתף בהדלקת המשואות לכבוד 11 הנקודות. היו שנים שיום העצמאות הוקדש לתחרויות קליעה ותחרויות ספורט שונות, או לטיולים ופיקניקים בחיק הטבע.
 
   
 
'''יום העצמאות בבארי''' - מתחילת שנות ה–50 חגגו את יום העצמאות בבארי סביב מדורות, עם העלאת זכרונות מ[[מלחמת העצמאות]]. יחד עם כל בית ישראל עולים לבית העלמין, ביום שלפני החג, להתייחד עם זכרם של חללי מלחמות ישראל. מדי פעם היו נוסעים ביום העצמאות לחזות במצעדי צה"ל, החל מהמצעד הראשון בת"א ("המצעד שלא צעד") דרך המצעד שנערך לראשונה בב"ש ב–1964 ועד המצעד שלאחר [[מלחמת ששת הימים]] בירושלים. ב–1956 הוקדש יום העצמאות לעבודה בביצורים. מראשית שנות ה–60 חוגגים את יום העצמאות בבארי בחדר–האכילה עם מסכת חג, הופעות מחול, שירה וארוחה חגיגית. בסיום - זיקוקין דינור ורונדו של כל הציבור. ב–1967 השתתפה [[מקהלת בארי]] בהדלקת המשואות בירושלים ונציג בארי השתתף בהדלקת המשואות לכבוד 11 הנקודות. היו שנים שיום העצמאות הוקדש לתחרויות קליעה ותחרויות ספורט שונות, או לטיולים ופיקניקים בחיק הטבע.
  +
  +
[[תמונה:Yom_Atzmaut_Mangal.jpg|right|300px|thumb|פיקניק יום העצמאות: "אין צורך להידחק, יש מספיק לכולם"..." אז למה כולם נדחקים]]
  +
*'''[[יום העצמאות]]''' - מצגת חגיגות העצמאות בבארי
 
[[קטגוריה:י]]
 
[[קטגוריה:י]]
  +
[[קטגוריה:חגים וארועים]]
 
[[קטגוריה:תרבות]]
 
[[קטגוריה:תרבות]]

גרסה אחרונה מ־16:48, 8 בפברואר 2012

זיקוקים ביום העצמאות. הילדים: "איזה יופי!!! זה האחרון?!". הגדולים: "איזה יופי, כמה זה עלה?!"

יום העצמאות בבארי - מתחילת שנות ה–50 חגגו את יום העצמאות בבארי סביב מדורות, עם העלאת זכרונות ממלחמת העצמאות. יחד עם כל בית ישראל עולים לבית העלמין, ביום שלפני החג, להתייחד עם זכרם של חללי מלחמות ישראל. מדי פעם היו נוסעים ביום העצמאות לחזות במצעדי צה"ל, החל מהמצעד הראשון בת"א ("המצעד שלא צעד") דרך המצעד שנערך לראשונה בב"ש ב–1964 ועד המצעד שלאחר מלחמת ששת הימים בירושלים. ב–1956 הוקדש יום העצמאות לעבודה בביצורים. מראשית שנות ה–60 חוגגים את יום העצמאות בבארי בחדר–האכילה עם מסכת חג, הופעות מחול, שירה וארוחה חגיגית. בסיום - זיקוקין דינור ורונדו של כל הציבור. ב–1967 השתתפה מקהלת בארי בהדלקת המשואות בירושלים ונציג בארי השתתף בהדלקת המשואות לכבוד 11 הנקודות. היו שנים שיום העצמאות הוקדש לתחרויות קליעה ותחרויות ספורט שונות, או לטיולים ופיקניקים בחיק הטבע.

פיקניק יום העצמאות: "אין צורך להידחק, יש מספיק לכולם"..." אז למה כולם נדחקים