צריכה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''צריכה''' - העקרון, לפיו נהגו בבארי במשך כל השנים, היה לספק לכל חבר לפי צרכיו. הממונים על שמירת עקרון זה ...)
 
שורה 1: שורה 1:
'''צריכה''' - העקרון, לפיו נהגו בבארי במשך כל השנים, היה לספק לכל חבר לפי צרכיו. הממונים על שמירת עקרון זה היו הוועדות ומרכזי הוועדות. עד סוף שנות ה–70, בגלל המחסור, היתה חלוקת המצרכים לפי נורמות (קיצוב). מספר מצרכים אלמנטריים חולקו ב"[[חופשי]]" (ע"ע). מרבית המצרכים חולקו ב[[מחסן כללי|מחסן הכללי]] (ע"ע) ולאחר מכן - ב[[כלבו]] וב[[מרכולית]] (ע"ע). ככל שעלתה רמת החיים, היה קשה יותר לקבוע מהם צרכיו של כל אחד וגבר הצורך במתן בחירה חופשית לחבר. כתוצאה מכך, ב–1990 אוחד חלק מתקציב הצריכה עם [[תקציב אישי|התקציב האישי]] (ע"ע) וביולי 1992, התקבלה הצעת [[צלח"ת]] (ע"ע) שהעבירה חלק נוסף מהצריכה של החבר לתקציבו האישי.
+
'''צריכה''' - העקרון, לפיו נהגו בבארי במשך כל השנים, היה לספק לכל חבר לפי צרכיו. הממונים על שמירת עקרון זה היו הוועדות ומרכזי הוועדות. עד סוף שנות ה–70, בגלל המחסור, היתה חלוקת המצרכים לפי נורמות (קיצוב). מספר מצרכים אלמנטריים חולקו ב"[[חופשי]]". מרבית המצרכים חולקו ב[[מחסן כללי|מחסן הכללי]] ולאחר מכן - ב[[כלבו]] וב[[מרכולית]]. ככל שעלתה רמת החיים, היה קשה יותר לקבוע מהם צרכיו של כל אחד וגבר הצורך במתן בחירה חופשית לחבר. כתוצאה מכך, ב–1990 אוחד חלק מתקציב הצריכה עם [[תקציב אישי|התקציב האישי]] וביולי 1992, התקבלה הצעת [[צלח"ת]] שהעבירה חלק נוסף מהצריכה של החבר לתקציבו האישי.
   
 
[[קטגוריה:צ]]
 
[[קטגוריה:צ]]

גרסה מ־19:49, 4 בספטמבר 2007

צריכה - העקרון, לפיו נהגו בבארי במשך כל השנים, היה לספק לכל חבר לפי צרכיו. הממונים על שמירת עקרון זה היו הוועדות ומרכזי הוועדות. עד סוף שנות ה–70, בגלל המחסור, היתה חלוקת המצרכים לפי נורמות (קיצוב). מספר מצרכים אלמנטריים חולקו ב"חופשי". מרבית המצרכים חולקו במחסן הכללי ולאחר מכן - בכלבו ובמרכולית. ככל שעלתה רמת החיים, היה קשה יותר לקבוע מהם צרכיו של כל אחד וגבר הצורך במתן בחירה חופשית לחבר. כתוצאה מכך, ב–1990 אוחד חלק מתקציב הצריכה עם התקציב האישי וביולי 1992, התקבלה הצעת צלח"ת שהעבירה חלק נוסף מהצריכה של החבר לתקציבו האישי.