משלט נחאביר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Wikibbutz
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דף חדש: '''משלט נחאביר''' - בתקופת מלחמת העצמאות הפכה נחאביר למשלט. מסביב למחנה נחפרו 6 עמדות לרובאים. (עמדה מ...
 
אין תקציר עריכה
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחר אחד אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
'''משלט נחאביר''' - בתקופת [[מלחמת העצמאות]] הפכה [[נחאביר]] למשלט. מסביב למחנה נחפרו 6 עמדות לרובאים. (עמדה מס' 1 כונתה "עמדת חו"ל", בגלל היותה ממוקמת על גבעה, מעבר לדרך), עמדות למרגמה, ללהביור ולמקלע כבד ו–4 עמדות אנטי אוויריות. בין העמדות נחפרו תעלות קשר שחיברו ביניהן וחיברו אותן עם המקלטים, הבונקרים וריכוזי התחמושת. את המשלט הקיפה גדר צבאית ובצד צפון הונח שדה מוקשים. עם תום המלחמה כוסו כל העמדות וה[[בונקרים]] ע"י הקק"ל וב–1996 החלו לשחזר את המשלט כאתר הנצחה [[לי"א הנקודות]].
[[תמונה:Milhemet48_Nahbir.jpg|300px|thumb|מלחמת העצמאות בנחביר: היישוב הפך למשלט]]
 
'''משלט נחאביר''' - בתקופת [[מלחמת העצמאות]] הפכה [[נחאביר]] למשלט. מסביב למחנה נחפרו 6 עמדות לרובאים. (עמדה מס' 1 כונתה "עמדת חו"ל", בגלל היותה ממוקמת על גבעה, מעבר לדרך), עמדות למרגמה, ללהביור ולמקלע כבד ו–4 עמדות אנטי אוויריות. בין העמדות נחפרו תעלות קשר שחיברו ביניהן וחיברו אותן עם המקלטים, הבונקרים וריכוזי התחמושת. את המשלט הקיפה גדר צבאית ובצד צפון הונח שדה מוקשים. עם תום המלחמה כוסו כל העמדות וה[[בונקרים]] ע"י הקק"ל וב–1996 החלו לשחזר את המשלט כאתר הנצחה ל[[עליית י"א הנקודות|י"א הנקודות]].


[[קטגוריה:מ]]
[[קטגוריה:מ]]
[[קטגוריה:אתרים היסטוריים]]
[[קטגוריה:אתרים היסטוריים]]
[[קטגוריה:סביבה]]
[[קטגוריה:סביבה]]

גרסה אחרונה מ־19:00, 10 ביוני 2007

מלחמת העצמאות בנחביר: היישוב הפך למשלט

משלט נחאביר - בתקופת מלחמת העצמאות הפכה נחאביר למשלט. מסביב למחנה נחפרו 6 עמדות לרובאים. (עמדה מס' 1 כונתה "עמדת חו"ל", בגלל היותה ממוקמת על גבעה, מעבר לדרך), עמדות למרגמה, ללהביור ולמקלע כבד ו–4 עמדות אנטי אוויריות. בין העמדות נחפרו תעלות קשר שחיברו ביניהן וחיברו אותן עם המקלטים, הבונקרים וריכוזי התחמושת. את המשלט הקיפה גדר צבאית ובצד צפון הונח שדה מוקשים. עם תום המלחמה כוסו כל העמדות והבונקרים ע"י הקק"ל וב–1996 החלו לשחזר את המשלט כאתר הנצחה לי"א הנקודות.